Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DB

v době odsouzení Husa byli v církvi 3, slovy TŘI, PAPEŽOVÉ, kteří vedli války o pozici na trůnu církve.....to jen abychom pochopili o čem to vlastně křesťanství je...jen a jen o moci a o poddanství oveček....

Husovi nabízeli kompromisy ve formulacích, ale on na žádnou nepřistoupil. Ale tohle se jednoduše dozvíte,, když si zajedete na poloostrov v Bodamském jezeře, navštívíte Konstanz..tedy česky Kostnici a zajdete si do kostele, kde Husa vyslýchali a odsoudili, ještě pořád tam je celý a udržovaný

a dozvíte se podstatně více než od institutu KLAUSE

6 0
možnosti

Ne, křesťanství není o papežích ani moci a poddanství. Stačilo, kdybyste si místo Darwina jednou přečetl Nový zákon. ;-)

4 3
možnosti

V katolické církvi, zejména v té mocenské struktuře, tj. v papeži, mnozí reformátoři poznali onoho biblí předpovězeného antikrista. Například 2. Tesalonickým 2:

"Než ten den přijde, musí nastat odvrácení od Boha. Musí se objevit ten bezbožník a zatracenec,který se postaví na odpor a povýší se nade všechno, čemu se říká Bůh a co se uctívá. Usadí se dokonce v Božím chrámu a bude se vydávat za Boha! Nevzpomínáte si, jak jsem vám to říkal, když jsem byl ještě u vás?Víte, co mu dosud brání - smí se totiž objevit až v daný čas.Tajemství této bezbožnosti už ale působí; čeká jen na to, až zmizí ta překážka.Až se pak objeví ten bezbožník, Pán Ježíš ho zahubí dechem svých úst, zničí ho jasem svého příchodu."

Když si přečteme ta nehorázná tvrzení papežů, tak se opravdu stavěli a dodnes staví nad Boha. Připomeňme rovněž Danielovo proroctví ohledně světových říší, které končí říší římskou, označenou jako železo, a pak už se budou pokolení v Evropě mísit, avšak už k sobě nikdy nepřilnout, jako se nespojí hlína se železem. Viz rovněž brexit. Ale hlavní je to, že to železo, tedy v podstatě právní nástupce Římské říše by dle Daniela kapitoly druhé měl existovat i v době druhého příchodu Ježíše Krista. Tedy to železo přetrvává až do posleníh dnů. Nu a co je tímto železem ?

Ano, samozřejmě : je to katolický ŘÍM. !!

http://www.hopetv.cz/videa/vsechny-kategorie/26-cliff-filozofie-pro-dnesek/709-cliff-31-pate-a-posledni-kralovstvi

0 0
možnosti
VJ

V39í96t 92J55ů84z64a

6. 7. 2016 14:29

Vytrvat má ne to železo, ale ten šutr, co to všechno rozbije.

0 0
možnosti
FS

Děkuji za zajímavý blog Lukáši Jadrnému. Chci přidat dva dny, které domnívám se, rozhodly o smrti Jana Husa. Nejsem expert v této kauze.

Jan Hus přeložil Bibli do jazyka českého. Tvrdil, že ve srozumitelném jazyce přece mají právo číst Bibli všichni lidé. Což se stalo hlavním bodem otevřeného rozkolu s církví. Ve staročeštině napsal své stěžejní dílo De ecclesia.

Dne 5. června 1415 Jan Hus po předsedajícím kostnického koncilu kardinálu Petru z Aily žádal, aby mu dokázal, že jeho články jsou bludné. Což bylo považováno za vzpírání se autoritě koncilu. Král Zikmund nabádal kardinály, aby Husa upálili ! ... jen aby nedopustili jeho návrat do Čech.

Dne 6. července 1415 zasedal Sněm v případu Jana Husa naposled. Hus byl umlčen ! - bylo mu zabráněno aby se vyjádřil. Vůbec nešlo o slyšení, ale o vynesení rozsudku smrti. Jan Hus bylo obviněn z šíření bludných Viklefových nauk. Husovy knihy bylo nařízeno spálit. Hus byl prohlášen za zatvrzelého kacíře nasazením kacířské čepice ... cesta k upálení na hranici byla otevřena.

0 0
možnosti
VJ

V69í46t 11J85ů39z62a

6. 7. 2016 14:31

Máte pravdu. Nejste expert v této kauze.

0 0
možnosti
JC

J12i83r65i 78C60e59e

6. 7. 2016 9:56

Hus byl sám součástí elit tehdejší doby... Byl gramotný, ovládal několik jazyků, byl vysokoškolským pedagogem, knězem... Sám byl součástí establishmentu.

Prostý křesťan té doby byl zpravidla negramotný a rozhodně neměl mentální kapacitu na kritické hodnocení písma, nebo jeho výklad.

Prostý křesťan byl, co se interpretace náboženských textů týká, plně závislý na autoritě kněze, v jehož farnosti se nacházel.

Husovy pohnutky již asi nikdo objektivně nezhodnotí... Byl opravdu výjimečným idealistou a reformátorem, nebo jen další z řady vůdců heretických, či reformátorských hnutí, kteří se v křesťanství objevovali po celou dobu jeho existence (hnutí potulných kazatelů v 10. a 11. století, Valdenští, Kataři, Lombardští chudí ve stletí 12.)?

5 0
možnosti
VJ

V53í12t 11J37ů10z12a

6. 7. 2016 14:35

Idealista, nebo bludař? Oboje .... ono se to nevylučuje.

0 1
možnosti
PK

Mám za to, že oficiálně je v r.2016 Mistr Jan veden u katolické církve jako kacíř. Něco s tím chtěl dělat Wojtyla, ale myslím, že to usnulo.

2 0
možnosti
FS

"Neomylní preláti" církve svaté nikdy nedopustí, aby byl oficiálně zpochybněn verdikt kostnického koncilu. Je nutné neustále zdůrazňovat, že to nebyl pouze Jan Hus kdo před 601 lety byl upálen. Na stejném místě jako Jan Hus v Kostnici necelý rok po popravě Husa - dne 30. května 1416 - byl upálen Jeroným Pražský. Dodnes vražedná církev římskokatolická neodvolala prokletí kacířstvím vůči oběma mučedníkům = nestali se církevními reformátory.

2 0
možnosti
KC

Autor to má v hlavě vzhledem ke svému věku v pořádku a rád jsem si připomenul údaje, které uvádí. Škoda jen, že někteří Češi vidí v cyrilometodějském i Husově svátku příležitost, jak se zvrznout ze zaměstnání, zatímco by si aspoň na chvíli měli připomenout, že odkaz těchto mužů je stále živý a jsme povinni ho nejen uchovat, ale podle něho i žít. Konverze k islámu některých Čechů a jeho propagace neomarxistickými multikulturalisty svědčí o tom, že původní hodnoty, na nichž vyrostla naše civilizace, jsou jim lhostejné a lepší je pro ně nesnášenlivá, diskriminační a násilnická nauka cizích zemí.

5 1
možnosti
VJ

V46í85t 78J93ů87z65a

6. 7. 2016 14:40

Teda, žít podle odkazu Husova???

0 0
možnosti
JW

Mluvit pravdu, žít v pravdě. Ale v Kosnici se lhalo o neznalosti díla Jana Viklefa, ačkoliv Jeroným Pražský připustil, že dílo předal Husovi a koncil měl Husova kázání, kde z Viklefa citoval. Zkrátka ,když jde o establišment, každá lež je dobrá.

1 0
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
 

 

Seznam rubrik