Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Bože, do čehos to duši dal...8-o

0 6
možnosti
MS

Věřit kamarádu Putina je projev čirého zoufalství. Trumpovy výroky, že by byl pro akceptaci anexe Krymu Ruskem, nebo jeho zpochybňování případné vojenské pomoci pobaltským státům, svědčí o tom, jakou má představu o dalším vývoji světa: USA a Rusko jako dvě hlavní velmoci, které si navzájem nepolezou do zelí a budou přivírat oči nad prohřešky protistrany. Než takový vývoj, to raději Hillary (i když ji nemusím). :-/

7 6
možnosti
FB

Věříte člověku, který podle fact-checkingových agentur dlouhodobě vykazuje rekordní 70% podíl nepravdivých výroků? :) (Odpověď v trumpovském stylu "liberal media and fact-checkers are rigged" nebude přesvědčivá).

3 3
možnosti
JN

A budete ho volit? ;-D

Mě stačí čísla.

Hillary dostala sponzoring na kampaň 986 milionů dolarů a Trump 78 milionů dolarů.

Je tedy zřejmé, že Hillary si koupili korporace, arabské emiráty(částkou 80 mil. dolarů) a spousta jiných, logicky tedy nebude sloužit lidu, ale nevoleným subjektům.

8 1
možnosti
FB

Odkud je to číslo 986m? Já vím o částce 275m, přičemž její protikandidát z primárek Bernie Sanders dostal 235.

1 1
možnosti
Foto

Ať tak či onak, je to americká tragédie.

4 2
možnosti

asi to není to pravé ořechové, ale oproti Hillari R^

8 1
možnosti
PZ

Je to jenom velka hra, Trump je tam dany aby byl jako protiklad Hillary.

1 1
možnosti
JN

Přitom je to diktatura dvou stran. Kterou by mohla změnit ne volby, ale jen revoluce, ale amričani jsou vymletí propagandou médií o "dvou stranách" V Česku je to taky, dělení na levici a pravici. Ovce potřebuje ukázat směr.

2 1
možnosti
IB

I94v59o 84B72o82u15š41e

2. 8. 2016 20:35

Věřit chlapovi s přehazovačkou?????

4 11
možnosti
PB

Lépe a jednodušeji se to ani nedá říct R^.

1 0
možnosti
AK

Nedávno skončený kongres Republikánské strany potvrdil Donalda Trumpa v roli kandidáta na prezidenta a přijal nový politický program, který se "vrací ke kořenům".

Co to vlastně znamená? V programu se můžete dočíst, že "republikáni jsou stranou míru prostřednictvím síly", což podle tohoto programu znamená "americkou vojenskou nadřazenost", kdy ozbrojené síly USA mají být "nejsilnější na světě, s obrovskou převahou nad jakýmkoliv jiným státem nebo skupinou států". To jsou formulace zcela nezpochybnitelně obhajující militarizaci společnosti. I tady můžeme najít důvod proč Trump mluví o NATO tak jak mluví - že partneři musí plnit své finanční závazky - po partnerech v podstatě žádá, aby spolufinancovali udržení americké nadřazenosti ve světě.

Republikáni vnímají Američany z USA jako výjimečný národ, nad nějž lepší není. Jedná se o vlastenectví, protože každý národ je jistě svým způsobem výjimečný? Odpověď nám zase poskytne program: "Naše ideje a naše principy jako národa nám dávají unikátní místo morálního vůdce ve světě" Takže se jedná o nadřazenost a tedy nacionalismus.

A Trump je prostě jen pragmatik, snažící se USA udržet v pozici světové velmoci číslo jedna. Ne vzájemně výhodná spolupráce, ale jen to, co poslouží USA je dost dobré.

Bůh pomáhej Americe i nám, to budou zlé časy...

1 10
možnosti
AK

Snad jen faktickou připomínku:

Pokud se vám nově přijatý politický program Republikánské strany (stejně jako mně) nelíbí, nedává dobrý smysl ohodnotit můj příspěvek minusem. Já ten program nesestavoval, pouze z něj některé pasáže cituji.

Nehněvej se na zrcadlo, když máš křivou hubu - píše klasik. Já bych dodal za sebe - nehněvej se ani na toho, kdo si té křivé huby všiml...

1 1
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
 

 

Seznam rubrik