Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Byla to doba kdy ještě občané volili opravdu svého presidenta.

Ale nejoblíbenější president byl J F Kennedy. Bohužel pod zástěrkou konfliktu na Kubě přišel o život. Skutečný důvod byl bohužel, že vzal FED majitelům právo tisknout dolary. Po jeho smrti následný president jim toto právo velice rychle vrátil.

0 0
možnosti
GK

ale co ten dluh? kdyz Reagan nastopil byla zadluzenost USA 930 miliard US$ na konci jeho vlady uz byl dluh 2,6 bilionu US$ Zadluzenost USA stoupla o 176,6%. Jj, to se nam to hoduje kdyz nam jini pujcujou.

2 0
možnosti
LJ

Zmínil jsem, že sám Reagan toho litoval a popsal jsem dva faktory, které za zadlužením stály...výdaje na sociální péči, které prosazovala demokratická většina v Kongresu a výdaje na obranu a armádu, které s odstupem času vidím jako nezbytné pro „zastrašení“ Sovětského svazu a získání převahy nad ním. Navíc ta výše dluhu nebyla zdaleka tak velká, jako za vlád Reaganových následníků.

5 0
možnosti
Foto

O14t64a69k68a63r 45S71e70k93l

28. 3. 2015 18:02

Překvapivě /autor promine/ dospělý blog . Karma.

3 0
možnosti
LJ

Děkuji za uznání a dovolím se zeptat, který můj blog je nedospělý? :-/ To neberte jako nějakou namyšlenou reakci...zajímá mě to proto, abych se mohl poučit z chyb.

0 0
možnosti
Foto

Každá doba měla své ,,velikány". Měla. V záp. civilizaci však žádný takový momentálně není:-/ Převládlo politikaření a lobizmus. Na úkor politiky.Rv

4 0
možnosti
RJ

R62a19d36e50k 49J17a74r13o63š

28. 3. 2015 17:47

Reagan, Churchill, Thatcherová - moji nejoblíbenější politici nového věku. Velká škoda, že zatím nikde nevidím ve světě a natož u nás nějaké jejich důstojné následovníky. Bylo by setsakra na čase... R^

5 0
možnosti
LJ

Reagan by řekl, že jím můžete být Vy sám :-). Jinak souhlasím... a dovolím si tvrdit, že možná tací lidé jsou, ale nemají šanci se prosadit, protože jejich snahu přebíjí populisté a nepolitici.

2 0
možnosti
LJ

Pěkný a zajímavý článek :-). Mohu ještě doporučit knihu „Teď jsem na řadě já“ od Nancy, na jejímž samotném začátku popisuje období kolem atentátu právě z dojemného úhlu pohledu milující manželky Ronalda Reagana.

2 0
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
 

 

Seznam rubrik