Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Máme se lépe než před čtyřmi lety?

Po čtyřech letech půjdeme zvolit novou Poslaneckou sněmovnu a tedy i určit, kdo nám bude vládnout. Jak je na tom naše svoboda, podnikatelské prostředí, úroveň školství, bezpečnost a suverenita?

Před čtyřmi lety vyhrála volby ČSSD a v těsném závěsu za ní bylo hnutí ANO Andreje Babiše. Tyto dvě strany společně s lidovci sestavily vládu a získaly výraznou většinu v Poslanecké sněmovně. Ústředním heslem tehdejší kampaně socialistů bylo „Prosadíme dobře fungující stát.“ Hnutí ANO šlo do voleb s jednoduchým slibem, že „bude líp“. Máme po čtyřech letech jejich společné vlády dobře fungující stát? Je líp?

 

Jsme svobodnější než před čtyřmi lety?

NE. Současná vláda nám vzala více svobody, než kterákoliv předchozí. Máme jen více povinností a zákazů, od trapné „pamlskové vyhlášky“ a povinnosti nosit reflexní prvky přes zákaz kouření v restauracích až k nehoráznému prolomení domovní svobody, aby nám vládní úředníci mohli kontrolovat, čím doma topíme. Namísto cenzury dnes máme politickou korektnost, která ničí svobodnou diskuzi a demokratický charakter státu. To je dnes ovšem problém celé západní civilizace. Ministerstvo vnitra vytvořilo speciální úřad - „Ministerstvo pravdy“ - jehož činností je filtrace zpráv a názorů na internetu a určování, co je pravdivé a co ne. Od kdy má vláda v demokratické zemi právo nám říkat, co je a co není pravda, co si máme a nemáme myslet, co máme a nemáme jíst a pít?

 

Máme tu lepší podnikatelské prostředí než před čtyřmi lety?

NE. Současná vláda vejde do dějin jako likvidátor malých a středních podnikatelů a živnostníků. Elektronická evidence tržeb společně se zákazem kouření zlikvidovala stovky venkovských hospod a restaurací. Kontrolním hlášením DPH a stoupající byrokratickou zátěží, všemožnými normami a kontrolami vláda ztěžuje život podnikatelům, bere jim čas, který jinak mohli věnovat své práci, bere jim peníze, které jinak mohli dát svým zaměstnancům a do rozvoje firmy. Složitostí daňového systému, nepřátelstvím k aktivním a pracovitým lidem, tato vláda odrazuje od podnikání mladé lidi, kteří by nás jinak dokázali posunout na úroveň západní Evropy. Namísto toho přihlížíme tomu, jak balí kufry a jedou za lepšími životními podmínkami, za lepší prací do zahraničí.

 

Mají české děti lepší vzdělání než před čtyřmi lety?

NE. Vláda ničí kvalitní české školství, přidává ředitelům i učitelům stále více nároků, stále více papírování a stále méně času na výuku. Inkluzí poškodila nejvíce mentálně handicapované, pro které to původně měla být výhra. Zvítězilo však jen sociální inženýrství nad zdravým rozumem. Na vysokých školách přibývá nesmyslných „paoborů“, ze kterých ve třiceti letech vycházejí absolventi nepoužitelní a neuplatnitelní (jejichž „studium“ hradili daňoví poplatníci), zatímco dříve prestižním oborům a technickému vzdělání s perspektivou se nedostává téměř žádné podpory. S tím tato vláda neudělala vůbec nic.

 

Žijeme v bezpečnější zemi než před čtyřmi lety?

NE. Vláda neudělala pro naší bezpečnost nic. Výdaje na obranu a armádu nerostou, v nejistých a napjatých dobách nejsme připravení na kritické situace a nejsme důvěryhodní pro naše spojence, když tu ministr obrany, tu prezident republiky, vypouštějí do médií tajné informace a neuvědomují si odpovědnost, která se s jejich funkcemi pojí. Jak pokročil boj s drobnou kriminalitou a kriminalitou mezi mladými? Čím vláda pomohla zvýšit profesionalitu a prestiž policie a armády, lidí, kteří svůj život zasvětili obraně země a jejích občanů? Ničím.

 

Jsme silnější země než před čtyřmi lety?

NE. Evropská unie se mění. Spojené království ji opouští a ve všech zemí sílí politická hnutí, volající po vymanění se z diktátu Bruselu. Je to i náš případ. Udělala vláda něco pro to, abychom jí věřili, že nás nenechá na pospas bruselským úředníkům a nikým nevolené Evropské komisi? Ne. Postavila se vláda za české národní zájmy a protestovala po boku Polska a Maďarska, když německá kancléřka pustila do Evropy miliony ilegálních přistěhovalců? Volá vláda po reformě Evropské unie? Ne. Namísto toho přihlíží, jak Macron a Merkelová spřádají velkolepé plány na evropský superstát.

 

Dalo by se pokračovat a obracet pozornost ke spoustě dalších odvětví našeho společenského života. Jedno je však jistě - NENÍ LÍP a společná vláda ČSSD, ANO a KDU-ČSL posunula za poslední čtyři roky Českou republiku k horšímu. Je na čase jí vyměnit. Je na čase vzít si naší svobodu zpět a vzít si zpět naší zemi. Uvidíme se u voleb.

Autor: Lukáš Jadrný | pondělí 9.10.2017 16:59 | karma článku: 29,38 | přečteno: 854x
  • Další články autora
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
 

 

Seznam rubrik