Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Blog po delší době a zdá se mi, pokornější a upřímnější. Pokud jste poznal Ježíše, poznal jste toho, kdo je " cesta, pravda i život ". Jste na začátku a dál lze pokračovat jen cestou učednictví. Nebojte se přitom dál přemýšlet, hledat vzory, klást otázky. " Kdo chce činit jeho vůli, pozná, zda je mé učení z Boha, nebo mluvím-li sám za sebe." říká Ježíš.

A nenechte se zneklidňovat dětinskými námitkami bez schopnosti srovnávat kvality různých věrouk. Např. kdy se narodil kníže Sámo taky nevíme, přesto těch pár řádek z francké kroniky bereme vážně.

Stejně tak je irelevantní námitka, že velkým církvím ubývají matrikoví členové. Na jiných světadílech křesťanů přibývá a i mezi českou mládeží najdete mnoho krásných Božích dětí.

1 0
možnosti
MS

V dnešní Vertikále (pořad pro křesťany) na ČRo Plus mě docela pobavili. Padla tam informace, že v Německu ubylo 600 tisíc příslušníků katolické a evangelické církve. A dávají to do souvislosti se vzrůstající vzdělaností obyvatelstva. :-)

1 0
možnosti
Foto

Buh je křestan,nebo je to snad majetek křestanu?Na světě je spousta upřímně věřících lidí,kteří věří jiným zpusobem a pokud přijmeme myšlenku,že Buh je jen jeden,tak ve stejného Boha jako Vy.Věřit v Boha je přece možné i bez příslušnosti k jakékoliv víře,bez přijímání nesmyslných dogmat a báchorek pro prostáčky z dávné minulosti.Jak jistě víte,neví se kdy se narodil Jeříš a oslava jeho "narození" je jen převzetí starších "pohanských" rituálu vztahujících se k zimnímu slunovratu....

2 0
možnosti
VF

Není snadné popsat to, co se v člověku odehrává při oběvování "kořenů" i "stromu". Víra se nedá předat. Jak řekl kdosi moudrý, Bůh nemá vnoučata. Je ale dobře, že se můžeme sdílet o to, co nám víra přináší.

Díky za Váš pokus o sdílení.

3 0
možnosti
PK

Pane Vlastimile, o b j e v o v á n í ...

2 0
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
 

 

Seznam rubrik