Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Jadrny! Precetl jsem vas clanek pozorne. Vas vek, da-li se posoudit podle vaseho obrazku, vas opravnuje snit a byt najivni ve stejnem case. Vekem starsi nez vy take snim a jsem naivni presne jako vy. U mne je to asi senilnost. Ale k veci. Chtel bych republiku k obrazu svemu a mohu rici, ze se nelisi od vasi predstavy.

Ja take dychtim po rozprave ze zvolenym poslancem, senatorem primo, mit moznost videt a slyset jejich diskuze nejen v plenu, ale i v komisich, cist jejich oduvodneni proc dali hlas pri hlasovani at to bylo pro ci proti. To je jenom ukazka jak si predstavuji praci MEHO zastupitele v politicke arene a jeho spojeni s volici. Pri jeho spatne praci, moznost jej upozornit a popripade jej take mit moznost odvolat!

Nemame tyto moznosti. Nas volebni system nam vubec nedava ani jednu moznost. Volime stranu a jeji ideologii kterou hlasa. Ja to nazyvam 'bublinou' do ktere nevidim. I vy mladi ve strane mate pramalou moznost se dostat do popredi a byt zvolen. Ti starsi stranici vzdy obsadi volitelna mista na volebnim listku a nez se dostanete vekem nahoru, vase ideje se rozmelni a vas elan nebude tak silny. Snad jen vidina vice penez vas muze udrzet.

Je mozne toto zmenit? Existuje neco lepsiho? Znam takovy system kde kontrola zvoleneho probiha jak zdola temi kteri ho zvolili a take prubezne, pomoci kontroly jeho prace. Kontrola je zabudovana v systemu vedeni statu. To, ze takovy system navrhuji pro vedeni CR, me dela v ocich obcanu snilka a naivku a kdo zna muj vek me nazyva senilnim. Je vsak zajimave, ze tento system je v nejvetsi demokracii na svete a je jiz v cinosti 230 let. Preji vam pekny den.

2 0
možnosti
Foto

Na ostrově Man je podobný systém s parlamentem skoro tisíc let.

1 0
možnosti

Tristní výsledek ODS a všechno ostatní negativní v tomto zavinili zavinili hloupí voliči, kteří netušili a stále netuší, co je to ta správná demokracie, kterou nám přináší ODS. Máte v něčem naprostou pravdu, úroveň politiků je naprosto tristní, ve vedení zavedených politických stran, včetně ODS, jsou pevně usazeny "kádry", které nepřipustí k veslu nikoho progresivního, případně využijí jen popularity některého z členů strany, jeho úspěch si přisvojí a pak dotyčného odkopnou (viz Klaus ml.). Bez něj by se vám o 11 % ani nezdálo, maximálně byste byli na svém z minulých voleb. A nyní se pan profesor politologie Fiala chlubí tím, jak dostal ODS na druhé místo a nárokuje si s ubohými 11 % post předsedy parlamentu a další prebendy.

Takže úpadek demokracie, bída a zmar, neschopní a nevzdělaní voliči, ti za to všechno mohou, proto je třeba psát vysvětlující články o stavu svobody a demokracie, jako je ten váš. Žádná chyba u ODS, jak by mohla, že ano, to je jen ti zabednění voliči.

Jistě váš rozbor situace ODS "pomůže" a v příštích volbách už na zasloužených 5 % dosáhnete.To píši jako dlouholetý volič ODS, ovšem skončil jsem s Topolánkem, přesto na rozdíl od vašeho předsedy nepíši, že ODS nikdy, třeba se stane zázrak a objeví se někdo schopný. který to tam dá zase do pořádku a učiní ODS zase volitelnou. O jednom takovém bych věděl.

1 0
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
 

 

Seznam rubrik