Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Jediná jistota socialismu je v tom, že zkrachuje ! Osobní pocit člověka může být i jiný, nicméně žije ve firmě před krachem. Jde o naprosto nepřirozený model ! Celý vývoj lidstva je pak o kapitalismu - jeho naprostou přirozemnost. Ta započla, první směnou - Kus masa - za pazourek. Trvá to dodnes a jinak, ani nelze. Pochopitelně si pak lidé vytvořili svůj útvar - stát s institucemi, aby jim sloužil službami. Pak jde o posilování všech prvků, aby vznikl zdroj - hodnota. Tu nezajistí stát, ale úsilný jednotlivec - firma. Žijeme v době zcela zvrácené ! Řada lidí ovlivněná režimem do 1989 pak chápe stát jako svého živitele a nosiče jistot. (Dá se to chápat) ... Nedá se ovšem pochopit to, že dnešní stát tak přebujel, (viz jiný článek o pokutovaném OSVČ), který ve svém krámku prodával v den Státního svátku - byl pokutován ! Do činorodého konání - nutnosti k vytvoření zdroje, pak vstupuje nová jistota ! To, že původně zamýšlená blahodárnost státu - se obrací proti svému základu ! :-)

4 0
možnosti

Ono jedno z kouzel současné doby je, že jak stát, tak mnoho jednotlivců prostě žije na dluh, což právě v době minulé neexistovalo, tam se investovalo (stát) a lidé utráceli jen ty prostředky, který měly. Otázkou je, jak obelhat systém, kde dluhy pouze rostou a je jasné, že nebudou nikdy splaceny. K čemu to spěje? Nesplacené dluhy se smažou buďto válkou, nebo právě změnou režimu. Obojí bohužel není příliš radostná perspektiva:-/

0 0
možnosti
ZH

Chceme maminku nebo tatínka ;-D

Normální člověk chce přirozeně obojí, to jen blázniví mágové líčí nezbytný černobílý svět.

1 0
možnosti
MK

M39i45l38a72n 89K38e25s66l

13. 7. 2017 22:36

Vážený autore je mi šuma fuk jestli si mne vážíte nebo ne.Já na jistoty dost dám.Za minulého režimu to byly zhruba tyto : z práce mne hned tak nevyhodí i když něco zorám,plat ve výplatním termínu dostanu a na chleba vždy bude,kdo ví po kolika rocích neplacení nájmu by mne vyhodili z bytu,lékařskou péči na dost vysoké úrovni vždy dostanu,když umřu rodina dostane pohřebné a nebudu likvidován jako odpad na účet magistrátu,papaláši východu i západu jsou natolik rozumní - válku nevyprovokují,vždy se nějak dohodnou,nebudu li připravovat likvidaci Jakeše STBáci si mne nevšimnou,s arabáky si dáme ochtla pod střechou kde nás Allach nevidí-oni nezůstanou a po ramadánu se vrátí domů.

1 2
možnosti
Foto

Milý pane Kesle, máte naprostou pravdu. Některým lidem - jako Vám - stačí ono Vámi popsané, jako vše potřebné k životu. Máte naprostou pravdu, že v minulém režimu nikdo nikoho jen tak mýrnyxtýrnyx z práce nevyhodil / s malou výjimkou těch bloudů, co si otevřeli hubu na režim/. Jistě, pokud jste přestal platit nájem, tak Vás nechali bydlet dále /jak sympatické/, i ty léky jste dostal, které však byly poměrně málo účinné a jen pro někoho.

Pak byli takoví provokatéři, kteří třeba chtěla cestovat po světě /myslím ten, který byl spíše na západ od našich hranic, ne Rujána nebo Sozopol./. Pak byli třeba ti, kteří chtěli jen vyznávat svou víru a dostali za to nakládačku nebo vyhazov z fleku, či se stát mstil na jejich dětech. Pak další, kteří chtěli číst cosi jiného než Fučíka a Majerovou.

Život Vámi popsaný se dá žít, otázkou zůstává, jestli je to ten život, pro který jste byl stvořen, jestli teplý pelech a plná miska je tím základním etalonem lidského žití. Jak píšu, Vám to stačí a rozumím Vám, Jsou však jiní, kteří to vidí přesně opačně.

4 0
možnosti

S tou pravicí a levicí se to má tak: když stojí dva lidé čelem k sobě, tak co je pro jednoho napravo, to je pro toho druhého nalevo, a naopak. (Kterým směrem hledí například český lev? Z pohledu diváka vlevo, ale heraldik vám řekne, že vpravo, protože se vyjadřuje ve souřadnicové soustavě štítonoše.)

Kdysi jsem slyšel mluvit politika jedné menší pravicové strany o nepotřebnosti státu a najednou jsem měl pocit dejavu: tohle jsem už přece někde někdy slyšel! Kde to jenom bylo? A pak jsem si vzpomněl: Leninovy teze o odumírání státu.

Také orientace konzervativnosti a pokrokovosti závisí na tom, kterým směrem se zrovna jde: v šedesátých letech u nás být konzervativcem znamenalo snažit se udržet status quo padesátých let; a podobně tomu bylo i SSSR v době pěrestrojky a glasnosti.

A co se týče těch jistot, pak sice nelze popřít, že někteří lidé si je vykládají nějak tak jak jste to popsal, ale to přece neznamená, že musíme na takový významový posun přistupovat. Pro mne jistoty znamenají věci jako například pojištění, očkování, používání bezpečnostních pásů, udržování hmotných rezerv pro případ sedmi hubených let, fungující hasiče, policii a zemskou hotovost, a tak podobně.

Za nejpodnětnější myšlenku celého článku považuji postřeh, že politická orientace "se projevuje od těch nejmenších úrovní politiky, včetně správy obce a v obecnějším smyslu i ve správě vlastní rodiny a osobního života." Politici napříč politickým spektrem mají k národnímu hospodářtví přístup, který mi připomíná stav soukromých financí onoho polního kuráta ze Švejka: staré dluhy splácet z nových půjček a občas odnést do frcu nějaký kus nábytku.

1 0
možnosti
SH

Výstižné srovnání a vůbecR^

3 0
možnosti
Foto

Nechci Vás děsit, ale co když právě ty jistoty jsou hodnotami, dokonce rozhodujícími.... ;-)

0 0
možnosti
SH

Ano, ale rozhodující je i jistota, že když budu chtít, můžu být a mít víc.

2 0
možnosti
JK

Jaké Neomezené SOCIÁLNÍ DÁVKY??? Vzpamatujete se autore

1 5
možnosti
SH

Autor je dle mého vzpamatovaný.

4 0
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
 

 

Seznam rubrik