Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nepolitika, nebo nepolitická politika jsou absolutní nesmysly. Každé civilizované lidské společenství se musí nějak organizovat a přijímat pravidla svého soužití a zabezpečování životních potřeb pro svoje přežití. A také svojí obranu před nepřáteli. Musí mezi sebou nalézt elitu, která tuto organizaci realizuje, tj. DĚLÁ POLITIKU!

Pro civilizovanou společnost je politika podmínkou její existence a rozvoje.

Ale záleží na kvalitě elity (může to být i jen moudrý monarcha) , jestli dělá politiku ku prospěchu společenství, nebo k jeho škodě. Politika tedy funguje vždy, ale může být pro společenství dobrá, nebo špatná.

Bohužel to, co nám předvádějí naše "státotvorné demokratické" strany, jejich vlády, poslanci a prezidenti od samého vzniku nové ČR, není POLITIKOU hodnou toho jména. Ale jen ubohým POLITIKAŘENÍM s jediným cílem: dostat se k státním korytům a za každou cenu si je co nejdéle udržet.

1 0
možnosti
JS

J35a45n 70S13e27m14i50k

18. 5. 2017 15:57

"Havel, intelektuál a snílek, který často měnil názory....

Klaus, pragmatik, pevně přesvědčený liberální konzervativec...."

tak to jo, a autor tohoto clanku je "stabilne letici letadlo";-DV

0 3
možnosti
JS

J55a28n 84S13e32m50i61k

18. 5. 2017 16:04

P.S. kdyz jsem studoval na VS ekonomii, v 90. letech, tak tam tehdy na fakulte pusobila odnoz mladeze ODS: "Mladi konzervativci"

-vetsinou tipci co nebyli uplne nejchytrejsi, ale na ty dvojky pri zkouskach to pili vetsinou dohnali- proste snazivi ale ne nejchytrejsi.

Mali jasne nazory na politiku a v druhaku uz vedeli kam to chteji dotahnout.

Politicke nazory zalozene jak jsme tehdy vtikovali ideologii "co vcera rikal Klaus v Televizi", avsak bez hlubsiho chapani nebo odmitani vsimat si toho ze vsechno co ten Klaus DELAL nebylo uplne v souladu s temi liberelnimi/konzervativnimi proslovy v TV.

Aby jsem to zkratil.....

Rikali jsme jim zertovne Hitlerjugend, a je to docela stvalo I kdyz se snazili vzdycky tvarit ze "rozumeji forku".

koukam Mladi konzervativci neumreliV

1 2
možnosti
VV

Tem kteri obdivovali Gustava Husak, Vaclava Klause a obdivuji Milouse zemana se to urcite libit nebude. Andrej Babis dokazal teto postkomunistickymi politiky rozkredene zemi vratit duveru k politice.

0 3
možnosti
SB

O tom by se dalo polemizovat, ale zcela správně vynecháváte jméno Václava Havla.

On skutečně důvěru k politice této zemi nevrátil.

Nebo možná vrátil na dva tři roky, ale pak vše zkazil svým politickým diletantismem.

3 1
možnosti
DK

To srovnání hodně kulhá, myslím, že opravdu není na místě. Ale jako provokace k diskuzi, budiž.

Jednak je nutno vnímat současnou situaci nejen v hranicích našeho státu, ale sám dobře víš, jaká hnutí, osoby (nevím, zda osobnosti) a další nestranické struktury bodují v mnoha zavedených demokratických režimech.

Za důležité považuji stále zdůrazňovat, že opakem politiky bez standardních politických stran není oblíbená "vláda lidu", nýbrž autoritářství a totalita.

0 0
možnosti
TP

T94o49m13á42š 94P39í56c94l

18. 5. 2017 18:02

Nemyslím si, že to kulhá. Tak dlouho se tady propagovala "nepolitická politika" založená na snílkovství a na tom, že se "někdo z těch nejlepších" postará, až tu rukavici zvedl Babiš. Ač si to mnozí neuvědomují, Babiš je skutečně dědictvím havlismu.

2 0
možnosti
SB

Rozdíl mezi Babišem a Havlem je ten, že Babiš nestaví na zcela naivních a nerealizovatelných idealistických představách.

Nebudu ho volit, avšak na rozdíl od Havla alespoň chodí oběma nohama na zemi a nepronáší bezobsažné krasořečnické fráze. Nemlátí prázdnou slámu.

1 0
možnosti
JK

To je fakt podpásovka. Jako by jste srovnal beránka s vlkem, protože oba nenávidí psy.

5 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS