Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

Človíčku, vy máte 30 let zpoždění.

Vy byste byl hvězdou mezi autory úvodníků Rudého práva.

0 0
možnosti
BV

Pane Jadrný,

Jak bude vypadat to ukončování? Jako v Iráku? Libyi? Afganistánu?

Nebo jako ve Vietnamu, kde to dopadlo relativně nejlíp, amíci byli nuceni se z Vietnamu totálně stáhnout a Vietnamci si to vyřešili po svém a v zásadě od nich máme pokoj.

1 0
možnosti
Foto

USA dosazováním režimů v zahraničí podle své libovůle, již nadělali ve světě dost zla. Nyní v Sýrii je jedinou legální cestou podle Charty OSN uspořádání voleb pod kontrolou OSN, aby rozhodl sám lid Sýrie. A USA musí přijmout i režim, který se jim nelíbí. Snad něco nadějného pro celý svět přinese nynější jednání prezidentů USA a Číny. Doufám ve zdravý rozum.

5 0
možnosti
AR

Je to tak. Cestou vpřed tam vidím jen rozdělením Sýrie na tři části. Šíitskou, sunnitskou a kurdskou. A možná k tomu může dojít později i v Iráku. No a vztahy mezi RF a USA budou projednány teď při návštěvě amerického ministra zahraničí v Moskvě. Počkáme si na výsledky.

1 0
možnosti
AG

Rozdělení Syrie je praktický nesmysl . Když Britové malovali na mapě čáry a tím vznikla Sýrie, tak to nečinili s ohledem na etnické a náboženské členění ale jen tak, jak se to pěkně namalovalo do mapy. A tento problém se nedá vyřešit z venčí ale musí si jej už vyřešit samotní Syřané. A pokud se dostanou k moci ortodoxní Sunnité , kteří se budou kamarádit s tou správnou stranou - s USA , potom tam klidně může být nastolen stejně tuhý režim s právem Šaria jako v SA a nikomu ve vyspělém západním společenství to nebude vadit. Bohatě bude stačit,když bude Sýrie nakupovat zbraně na západě a Rusko tam nebude mít žádný vliv. Potom nebudou vadit žádné vnitropolitické vraždy a násilné potlačování opozičních skupin, nebude vadit striktní návrat do středověku a vlastně nebude vadit téměř nic.

0 0
možnosti
JL

Ten útok mi připadal jako plácnutí do vody. A co dál? ptali se i Američani. To ale asi neví ani Trump. Zato poslal letadlovou loď ke Koreji, co když na ni Korejci zaútočí? Je připraven na totální válku se zemí fanatiků sousedící s Čínou? Pochybuju.

1 2
možnosti
PV

P43a64v45e68l 35V20é62b11r

9. 4. 2017 21:35

Každé vlnobití začíná prvotním plácnutím do vody. Trump ukázal, že je ochoten skutečně nasadit ozbrojené síly - možná momentálně neúčinně, ale příště...

Kdežto Obama jen kecal, protože se neodvážil otevřeně podporovat své bratry ve víře (muslimy). Byl to jenom uhlazený mluvka.

0 0
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
 

 

Seznam rubrik