Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Karma, dobre napsane, vzbudilo vasnivou diskuzi a to je dulezite. Jen ta vytka Americkemu volebnimu systemu je mylna. Nastudujte si to, je to dulezite a zajimave. President v USA neni volen primo volici, ale zjednodusene jednotlivymi Staty, na zaklade vysledku volby jejich volicu. Kdyby se jednalo o primou volbu, kandidati by se angazovali jen ve velkych mestech a vetsina Ameriky by hrala druhe housle.

1 0
možnosti
Foto

Můj profesor, znalec literatury a přední osobnost světové sémiotiky Ivo Osolsobě, označil Bídníky za jeden velký kýč.

0 2
možnosti

Kdyby se totiž hystericky rusofobní ochránci „evropských hodnot“ měli zaměřit na něco jiného, než na agenty KGB, která již 20 let neexistuje, museli by chtě nechtě překousnout jednu významnou skutečnost, totiž že jimi do nebes vyzdvihovaná opozice je v Rusku ztělesněna buď fašisty, nebo stalinisty.

Zdroj: http://jadrny.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=552774

.

Prostě po všech stránkach zdravá země s politickou kulturou. ;-)

3 0
možnosti

Jinými slovy, Rus by asi tento váš výkon označil slovním spojením "mědvěžja usluga".

1 1
možnosti

Ještě větší blbec, než jsme doufali, milý komsomolče.

10 3
možnosti

P76e19t58r 57H83a53j19d92a

18. 9. 2016 14:51

Přečtěte si ještě jednou, co jste napsal, potom si připoměňte vaše "životní motto". Mate-li zbytek zdravého rozumu, zastydíte se a nafackujete si. (Jsem volič ODS).

7 4
možnosti

O autorovi lze jen rict, ze lide se musi brat jaci jsou. Jini nejsou.

1 1
možnosti

a už jste Lukáši pochopil hloupost Vašeho motta, že to, co si Vy myslíte, že je správné, nemusí být vůbec dobré a nemusíte tedy naopak klidně nechat zvítězit dobro? Každý totiž bojuje za to, co si myslí, že je správné a myslí si, že bojuje proti zlu.

To, co je nakonec správné a dobré pro ostatní, není tedy naše představa, ale až dopady našeho snažení, které mnozí často vůbec předem nevidí a i poté, když nejsou dobré, nejsou si mnozí schopni připustit, že naše kroky byly zlé. Je tudíž hloupé si myslet, že nenecháme zvítězit zlo tím, když budeme bojovat za to, co je správné, protože každý bojuje za to, co si myslí, že je správné.

To samé platí pro domnělý "zdravý" selský rozum, jež se používá jako zaklínadlo pro doložení pravdivosti našich tvrzení. To, co je a není správné či zdravé, je relevantní, o tom nerozhoduje selský rozum, a tvrzení, že naše názory jim oplývají a tak jsou správné, ale relevantní důkazní rovina.

Náš mozek je navíc často obětí jednoduchých "selských" dedukcí (formální logiky), které nejsou vůbec nutně špatné a v mnoha případech ušetří práci, ale často taky zkreslí naše představy o tom, co je a není relevantní.

Mozek tak i šetří zcela přirozeně, dáno fyziologicky, svou energetickou náročnost, kdy pomocí jednoduchých dedukcí, se snaží cokoliv vyřešit či pochopit, ale nemá to vypovídací hodnotu o tom, co je a není správné. Selský rozum tak mají přirozeně všichni a nic nám to neřekne o tom, čí názor je správný a tak je i hloupé se jím zaklínat na podporu svých tvrzení. Lidé spíše žalostně postrádají kritické myšlení, jemuž se nevyučuje a pak píší logické klamy o tom, co je a není správné a komu se, co nedostává...

3 1
možnosti

Můžete nám tu tvrdit, s Vaší malou "armádou" Valdajské klubové kliky, o světlé budoucnosti normalizovaného Ruska, kde "nedochází" k bouři a "všichni" jednostranně kývají kebulemi nad velkým Putinem, lovícím amfory, tygry a taky nepohodlné politiky a novináře a jiným, tři sta a více, zas udělujíc státní vyznamenání za pravdivé zpravodajství skrze Ria Novosti (Rusko dnes), ale raději budu za bouři na západě, kde dochází k přirozenému střetu názorů a kritika bez servítek nyní nějak dopadá na všechny politiky (ať už korektní či nekorektní) než za potlačování a normalizaci názorů v Rusku i skrze zákony, zakazující lov pokémonů či vydávat řidičská oprávnění jinak orientovaným...

4 1
možnosti
Foto

Jo, s těma Bídníkama se to Trumpovi celkem povedlo. Tady je záznam:

https://www.youtube.com/watch?v=TEiTKloMgBg

8 0
možnosti
Foto

Já když vidím ty Trumpovy mítingy, a slyším davy řvát USA, USA, USA, nevím proč, připomíná mi to jiná shromáždění, s jiným člověkem, hodně dávno, tak dávno že to znám jen z černobílých kopií. Tehdy onen dav ječel Deutschland, Deutschland, Deutschland. A běhá mi z toho mráz po zádech, protože i lidi, které znám léta, se kterými se přátelím se teď chovají jako zfanatizovaní šílenci a když vidí Trumpa mají orgastickou slzu v oku. Jak napsal níže Sidney, oba jsou průšvihem, ale Trumpa se opravdu bojím. Jako pravičák, opravdu se ho bojím.

3 8
možnosti

:-).....Napsal jste to výborně! Jsou tu blogeři a také diskutéři, na které zmínka o RF, působí jako červený hadr na býka ! Proti tomu co předvádí EU, je to v RF podstatně jiné. Můžeme si o tom myslet co chceme, skutečností je, že tam se pořád udržuje určitá hladina vlastenectví, ale ne jenom deklarovaného, nýbrž i vnitřně prožívaného.

Stalinská diktatura byla, tvrdý režim a přesto při nesrovnatelně horším vybavením zbraněmi, dokázali porazit Německo:! A hlavně, jsou ochotni bojovat i dnes a položit život na obranu své vlasti.

A jak v Evropě? Půjde někdo bojovat za stále euforického Junckera, nebo za MErkelovou, která postupně zničí celý sociální systém zvaním analfabetů, kteří mají odpor k práci a jsou sem jen s nataženou dlaní? Odpovězte si sami ! R^R^R^

17 13
možnosti

J64a95r93a 17R60a29n89k

17. 9. 2016 22:07

Jednou KGB.....navzdy KGB, ty pohadky jsou sice hezke, ale tech sebevrazd novinaru a tech, kteri nesohlasi, je na muj vkus prilis. Uzijte si Vase ruske volby:-/

18 6
možnosti

Tak naposledy jste tu předvídala výsledky referenda o Brexitu a psala o vlhkých snech brexitářů. Britští vidláci vám to věštění nějak pokazili. Teď, jak čtu, zase máte v malíku situaci v Rusku.

13 0
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
 

 

Seznam rubrik