Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zamyslet byste se měl vy. Já nejsem proti tomu, aby každý, kdo prokáže dobrý psychický i fyzický stav a bude bezúhonný, měl právo zažádat o zbrojní průkaz, ale...

Vážně si myslíte, že když někdo z důvodu psychického vyšinutí, či jakýchkoli jiných pohnutek bude chtít postřílet pár svých spolužáků a skončit jako pochybný mučedník, nechá se zastavit myšlenkou na to, že by někdo kolem něj mohl mít zbraň, když vlastně chce, aby zemřel? Vážně si myslíte, že někoho, kdo se rozhodne vyloupit obchod nebo banku odradí to, že by tam někdo mohl mít zbraň? Stejně tak v případě přepadení nebo znásilnění v parku...má-li někdo nutkání, nebo tu potřebu, ani jeho to nezastaví. Kolik už lidí se pokoušelo bránit a tyto činy se stále dějí.

Vaše uvažování je v tomto směru prostoduché a vrací společnost do dob dávno minulých.

Rozhlédněte se někdy kolem sebe, kolik se po ulicích pohybuje lidí, kteří mají zjevně problémy s psychikou, s empatií a se schopností korigovat své chování. Takto impulsivní jedinec by pak byl schopen, kdyby měl zbraň, na vás vystřelit pro takovou malichernost, že byste se divil...

Rozhodně nechci říct, že y se měly zbraně zakázat (stejně by to byla marnost), ale rozhodně nejsem pro to, abych si mohl v trafice koupit pistolku a jako bonus dostal ještě třeba druhou pro manželku nebo dítě...

Vzpomeňte na pěkný film Věry Chytilové Vlčí bouda...který pěkně ukazoval, jak snadné jé říct "já tě zabiju" a pro jakou malichernost se lidé dokáží dostat do sporu, jež může skončit fatálně...

1 0
možnosti
VS

Milý studente. Bylo by asi lepší, kdybyste se nějakou dobu věnoval nejprve studiu matematiky a dějinám středoškolského charakteru, abyste pochopil víc, než se říká na školení ODS. Rozhodně nejsem pacifista a troufám si směle říci, že palné zbraně ovládám lépe než naprostá většina občanů. Děláte nám, držitelům zbraní, poněkud ostudu. Ani se nedvažuji domyslet, kolik flašek muselo při sepisování blogu řinčet na stole. MBA radikál ?

2 0
možnosti
Foto

Doufám, že tohle se proboha na školení ODS neříká. Držení zbraně na základě zákona a splnění jeho podmínek je OK, ale že by si někdo v ODS myslel, že děti se zbraněmi ve škole zabrání útoku někoho, kdo zešílel...to snad bude soukromá iniciativa tady pána...

0 0
možnosti
DD

Dnes je taková doba, že se zdráhám napsat něco o tom, že legální je pouze "držení" zbraně z vůle a do vůle státu. Není to vlastnictví. Stačí vyhlásit výjimečný stav a zbydou nám jen vidle. Snad. A pak už jen ty Kalachy, jenž se tak záhadně v Evropě zjevují.

1 0
možnosti
DD

Ještě vzkaz těm, kteří se bojí pistolek. Jak reagujete na to, když někdo odpálí bombu. Zakážete drogerie, nebo rozjedete kampaň proti hnojení polí dusičnanem amonným?

A pozor na propan-butan. Mimochodem palná zbraň není zrovna nejlepší volba pro masové vraždění ve školách. Dělá hluk, musíte měnit zásobníky et cetera. Lepší je meč. Ha. Zakážeme meče! Nebo ještě lépe- mečte dál.

5 0
možnosti
JH

Dnes je taková doba, že jeden nesmí veřejně napsat ani, že ovládá Kung - Fu, Pokud by to napsal a náhodou se ubránil zločinci s následkem jeho smrti, je automaticky zločincem on. Stejně tak to funguje i u zbraní. Ilegální jsou OK, ty legální musíme vymýtit, protože "zločinnost, mrtvé děti ve školách, vystřílená hospoda". Ilegálním zbraním zabránit nelze a který zločinec ji bude chtít, mít ji bude. Čím víc bude legálních zbraní a bude se o tom informovat, tím víc bude klesat odvaha zločinců, toto je prostý fakt.

4 1
možnosti
DD

Moc pěkný příspěvek, bohužel racionální a rozum se dnes moc nenosí. Jen bych si dovolil podotknout. Aby člověk mohl být efektivně ozbrojen, nestačí mít jen zbraň (jakoukoliv), musí mít především ozbrojen mozek. Co tím myslím? Je to vůle, odhodlání, statečnost a špetka dovednosti bránit sebe, své blízké, společně sdílenou kulturu, potažmo vlast, chcete-li. Právě toto kolem sebe postrádám. Pak tu máme totalitní stát, který si právě toto přeje. Naštěstí Evropu postihla masová imigrace provázená zásilkami Kalašnikovů. Vše pochopitelně ilegální. Neklesejte na mysli i na nás se dostane. Pozdrav. D.

1 0
možnosti
KN

Zbraň do každé trafiky, na každý kandelábr a na každou zastávku MHD !

Teprve pak zavládne pravá svoboda a opravdové bezpečí, protože zločinci budou mít nulovou šanci.

PS. Jenom jsem se pokusil dotáhnout myšlenky zastánců divokého Východu.

2 2
možnosti
KN

Tak Ty máš pěknou šlehu.

Zbraně v každé rodině - do dokonalosti to dotáhly mnohé africké státy. V USA je to občas taky maso.

4 2
možnosti
ZH

Na obranu máme armádu a policii. Jak to vypadá, když má právo nosit zbraň kdakdo, to vidíme každý měsic ve zprávách z USA. Stačilo by za každý zločin se zbraní dávat doživotí, tím by se násilná zločinnost určitě omezila víc, než pistolí do každé rodiny. :-)

4 7
možnosti
PD

omlouvám se, to byl přehmat. Až Vás budou na zastávce pěstmi přesvědčovat, abyste vydal cennosti, snad budete mít čas tu armádu či policii zavolat a pak budete mít ještě 20 minut čas splnit těm mlátičům jejich zbývající požadavky.

7 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS