Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

P91e84t72r 62M52á82j

13. 3. 2016 14:53

Moc dobrý článek ikdyž ten závěr mi trochu zaskřípal. Píšete, že "Rusko by mělo překousnout, že NATO bude nadále existovat a chránitzájmy a bezpečnost zemí, které sdružuje."

O něco takového -naprosto přirozeného přece vůbec nejde, to nikdy nikdo nezpochybňoval. Ruskuvadí, že NATO expanduje směrem na východ, dokonce v rozporu s podmínkou, kteroupři sjednocení Německa přislíbilo dodržet. Podívejte se na mapu, kde všude (okoloRF) jsou už další (a další) členové avojenské základny NATO...

1 0
možnosti
MS

Píšete o ukrajinské krizi, ale ani slůvkem jste se nezmínil o strkání ruského rypáku do Ukrajiny, o jeho všemožné podpoře separatistů, o přítomnosti ruských vojáků na východní Ukrajině a v neposlední řadě o anexi Krymu. To vše jsou h l a v n í důvody, proč ochladly vztahy mezi Ruskem a Západem.

3 1
možnosti
Foto

Kdyby země NATO nepodpořily násilný, nelegitimní převrat na Ukrajině, tak tento problém vůbec nenastal.

Takže v případě Ukrajiny veškerá vina opět padá na země NATO.

3 2
možnosti
LJ

Děkuji za pozitivní i negativní komentáře.

K diskuzi o ekonomické síle Ruska mohu říci pouze to, že si nemyslím, že by Rusko stálo a padalo se svou ekonomikou, či že by tohle bylo primární měřítko pro označení Ruska jako velmoci - Putinův úspěch tkví také v tom, že Rusům vrátil národní hrdost, která se za Jelcina z jejich duší vytrácela. Má to svou významnou psychologickou stránku. Jinak je také nezpochybnitelné, kam se Rusko ekonomicky posunulo během Putinovy éry - kritici se tu ohánějí situací posledních měsíců. Nahlížejme na to, prosím, komplexně v řádu posledních 15 let.

K tomu, že si vymýšlím s Německem - mohl jsem použít jiný výraz, ano, ale na mysli jsem měl vlastně jakoukoliv snahu ovládnout a sjednotit Evropu - ta převážně přicházela z územních celků, které se pak staly sjednoceným Německem. Samozřejmě to nemusí být pouze Německo, můžeme si připomenout Napoleona - ostatně Francie jde teď s Německem ruku v ruce, takže to vychází nastejno.

2 1
možnosti
MK

Musím říct(napsat) klobouk dolů a možná dvakrát vzhledm k Vašemu věku.Vystihl jste to naprosto přesně a karmaR^R^R^

6 1
možnosti
SN

:-)....Jste dobrý, popsal jste to přesně! Máte můj obdiv. Ale....."šijou do Vás fest" ! Je zajímavé, že všichni vaši oponenti píší, jak je Rusko ekonomicky na dně, zbídačené, nevyrábí, za naftu a plyn netrží, čeho se tedy Amerika a její pohůnek NATO bojí? má to logiku ? R^R^R^R^R^

5 4
možnosti

Že vás ústa nebolí, celý ten "Putinův zázrak", jak říkáte spočíval pouze v tom, že s jeho nástupem korespondoval i světový růst cen ropy, to je ten celý zázrak. Potvrzuje je to mimo jiné i současný ekonomický pád Ruska, opět díky ropě....

A "světová supervelmoc"?;-D Největší země na světě s neomezenými zdroji a HDP menším než Texas nebo Kalifornie? Směšné....:-)

10 4
možnosti
PP

Nástupem Putina nastal v Rusku řád (byť z našeho úhlu pohledu zvláštní). Rusko bylo, je a do budoucna ještě určitě nějaký čas bude závislé na vývozu surovin. Na druhou stranu je to obrovský potenciální trh, jehož bojkotem tratí daleko více země EU (až na Německo, jehož ekonomiku zbytek Evropy financuje) než samotné Rusko. Je naprosto lhostejné, jakým HDP Rusko disponuje, jeho vojenský potenciál je velmi silný a současnou obnovou roste. O tom, že Rusové v sobě mají zakotvenu obrovskou dávku nacionalismu snad netřeba nikoho přesvědčovat.

A tak jediná otázka zní - jsou rozmazlení Evropané a Američané schopni takových obětí jako Rusové? Nikoliv.

Rusko, jak uvedl autor, není černobílé. To je bohužel velmi pokřivený pohled našich mainstreamových médií a blbů z TOP09, kteří už ani jiné téma nejsou schopni absorbovat (bodejť by ne, když jejich předsedou je Kalousek, jehož propojení se zbrojařskou lobby je dlouholetým veřejným tajemstvím).

Jsem hluboce přesvědčen, že proti Turecku je Rusko v současnosti marginální problém a kdyby "užiteční idioti" z EU nevyvolávali nesmyslné napětí na Ukrajině (za čímž samozřejmě primárně jsou USA), byl by mezi Ruskem a EU naprostý klid.

4 3
možnosti
KP

......coz se mu-Nemecku-po staleti nedarilo?

Pokud vim, Nemecko existuje pouze od roku 1871!

Tak si nevymysleje nesmysly.

4 0
možnosti
Foto

Putin podbně jako Hitler se k moci dostal legálně, prostřednictvím demokratických voleb, zastrašováním protivníků. Stejně jako Hitler ovládl Putin represivní složky, které využívá stejně jako Hitler proti svým protivníkům a stejně jako Hitler Putin neváhá vraždit své protivníky i za hranicemi Ruska. Nacističtí pohlaváři se také zmocnili kontroly hospodářství a stali se miliardáři, přitom to byli obyčejní gangsteři. Kolem Putina se pohybují podobné osoby, místo hnědých a černých uniforem v nenápadných dokonale ušitých oblecích. Hitler intervenoval ve Španělsku ve prospěch Franca, Putin zase v Sýrii pro Asáda Oba dva stáli v čele agresivních nacionalistických režimů, které nejprve obrátily represe proti domácím oponentům.

9 4
možnosti
Foto

Zajímavý článek, zasluhující úvahu nad Vašimi myšlenkami, na rozdíl od černobílého, rusofobně zaměřeného článku blogera Vodvářky: http://vodvarka.blog.idnes.cz/c/498828/ceska-republika-je-17-let-clenem-atlanticke-aliance.html

Pro Vás karma R^

6 4
možnosti
AK

Velmi střízlivý pohled, karmaR^

7 6
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
 

 

Seznam rubrik