Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Souhlasím s váma jen na půl.Plošný zákaz kouření je zasahování do práv majitelů restaurací a hospod,který po bolševicku nařizuje zakázat legální činost,jakou kouření tabáku stále je.Ale EET je dobrá věc a už aby platila!Načerno vyplácené mzdy,daňové úniky,nekalá konkurence,to vše EET omezí a slušným podnikatelům pomůže.Taky sleva na dph z píva není úlitba voličům,ale kompenzace pro hospodské[>-]

0 2
možnosti

EET nemá jakýkoli vliv ohledně výplaty "černých" mezd a všeho okolo. Návrh se týká pouze hotovostního příjmu, ač zcela nesmyslně i u dobírek a plateb kartou, které jdou přes účet. EET nezabrání tomu, aby subjekt nepřiznal přijetí hotovosti . jednoduše co není zadáno - nezná a neví. EET se má týkat všech živnostníků tedy i 500tisíc vedlejšáků, kde nejsou výdělky takové, aby náklady na pořízení a provoz byli rentabilní. Nikdo negarantuje, že výběr daní bude takový, aby po odečtení nákladů státu, bylo něco takového obhajitelné.

1 0
možnosti

Oni si čeští podnikavci kličku najdou. Ubude hospod a vznikne mnoho soukromých klubů a pojede se jako by nic.

4 0
možnosti

to je spíše pravicová vláda

0 0
možnosti

Navrhuji vstoupit do církve Uctívačů uschlého tabákového lupení, hospodu prohlásit za motlitebnu a kouření za motlitbu...a to by bylo, aby si nějaká vláda dovolila omezovat náboženství.

PS: teď mě napadlo, že by tabák jakožto církevní nástroj měl být osvobozen od daně :-)

12 0
možnosti

stydím se za ty hrubky...

2 0
možnosti

Když jdu v Itálii na trh, tak každá babka mi dá účtenku. Nehlásí to sice do Říma, ale u nás i registrační pokladny bez EET byly "neřešitelný" problém. Asi nemáte ani Vy ani diskutující pan doktor Vodvářka ponětí jak se na DPH nechá šulit. Kdysi socani prosadili na rok, že malopodnikatel nemusí mít evidenci ale zaplatí ročně cca 10 tisíc povinně daň z příjmu. To bylo řevu, volání ombudsmanovi (tenkrát to ještě nebyla Šabatová) ... platit z imaginárního zisku ...

Ještě - nemůže být v každé osadě rentabilní hospoda, v Německu také ne, a tam to točené pivo je za jinou cenu. Stejně tak nemůže být lékarna v každé ... Pamatuji si třeba na Pyšely ...

0 4
možnosti
Foto

Jak ale vysvětlíte, že tím pádem není Itálie ekonomickým gigantem, pane Kuchto?

Jinak, nejsem plátcem DPH, takže tyto zkušenosti nemám. Jelikož chci mít klidný spánek, platím vše, jak mám /bez nadšení nad výškou odvodů ze všeho, co se jen šustne okolo/.

Ti hlavní daňoví hráči si to posichrují jinde, případně odejdou pryč. Z příjmů pedikérek tenhle stát s finančním cedníkem nezbohatne.

12 0
možnosti

Bydlíme na vsi, kde hospodu z altruismu provozuje příbuzný. Neprodelava, ale zisky taky nejsou velké. Dělá to po práci. Ani jedno však hospodu nezavře. Pokud nějakou hospodu ano , je tedy tak na hraně, že je lepší jí fakt zavřít.

2 1
možnosti
Foto

Naprostý nesouhlas.Rv

4 6
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
 

 

Seznam rubrik