Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

L27i72b15o72r 73V26a52n48ě95k

14. 11. 2015 19:45

Mno, nevím,  jestli "pokrokářství" je dostatečně přiléhavý.

Navrhuji používat "rozkrokářství".

0 1
možnosti
AP

Až na pár detailů, např. že za současnou uprchlickou krizi může vývoz demokracie a arabské jara. Jim zase předcházel (muslimský) útok na USA (na dvojčata). Takže by se dalo říci, že za dnešní uprchlickou krizi může muslimský útok na USA. ;-)

1 2
možnosti
RH

Souhlasím s tím, že přebujelý sociální stát a multikulturalismus jsou hlavní příčinou uprchlické krize, ale svět je jiný a národ a národní stát už nezvládá svou úlohu jako v 19. nebo 20. století.

1 0
možnosti
MR

A občanské společnosti. Levicová politika je tu proto že Evropa posledních 50 let budovala socialismus, na západní straně odborářský, na východní straně komunisticky a vytvořila tzv. umělou civilizaci jež ztratila kontakt s realitou a šla cestou zabezpečovat pro člověka to nejlepší s tím že jej morálně, duševně pozvedne a to taky importovala. Dnes jsou zde důsledky!

Je zde ovčonská společnost jež si bude pro sebe vytvářet určité politiky a politické prostředí a spoléhat na druhé ... .

Je potřeba se vrátit k principu zásluhovosti, inicializace mladých do společnosti, kde by museli nejdříve pro společnost něco vytvořit či udělat. Společnost by poskytovala své služby těm jež pro společnost získávají hodnoty a slabým lidem a kdo by šel proti společnosti tak by ztratil svoji bonitu zde.

Svět vždy bude různorodý a svůj a nebude v moci jej nijak změnit. Bude potřeba si uvědomit jaké hodnoty nám daly předchozí generace, kde vlastně Evropské civilizace je jedinečná a nepřenositelná a pokud si to uvědomíme, tak přestaneme "rozbíjet" jiné civilizace a budeme si vážit a chránit tu svoji.

Není to selhání politiky ale nepochopení co vlastně vytváří osobnosti lidí a že svět není jen pro naši Evropskou civilizaci ale pro mnoho dalších jež mají jiný genotyp, mentalitu, historický vývoj, jsou vlastně dalším druhem, jiným než náš.

2 1
možnosti
PV

P46e25t63r 65V60a91l10a

14. 11. 2015 17:31

Není náhodou ten váš "pozitivní nacionalismus", původce obou světových válek, příčinou mnoha nepravostí, k němuž je neradno se vracet? Spousta negativních důsledků je reakcí právě na nacionalismus. Nebo si snad jako konzervativec myslíte, že lze "vyrobit" akci, která bude bez reakce, a zakonzervovat ji (viz pokrokářství)?

2 1
možnosti
LJ

Tento nacionalismus byl pozitivní proto, že jeho jediným cílem bylo obnovit víru ve vlastní národ, pečovat o jeho tradice a kulturu v době habsburského útlaku těchto hodnot. Konkrétně můžeme říci, že důsledkem tehdejšího nacionalismu bylo např. vybudování Národního divadla, rozebírání dějinných etap českého národa (jakož i laicky podávané v dílech Aloise Jiráska či Františka Palackého) atd.... to opravdu za negativní důsledky nepovažuji.

2 1
možnosti
AS

A29d32a18m 22S20t85a60v92a

14. 11. 2015 17:11

Mladý muži, jen tak dál. K jedničce bych vám nejraději přidal hvězdičku

1 1
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
 

 

Seznam rubrik